6 Do's en don'ts voor de behandeling van een vochtarme huid.

Een vochtarme huid kan het hele jaar door voorkomen, maar in de winter komt de slechtste versie van onze droge huid naar voren. De ijskoude lucht buiten in combinatie met de geforceerde verwarmde lucht binnen creëren de perfecte omgeving om een droge huid te krijgen. Het gebrek aan vochtigheid dat zowel binnen als buiten in de winter wordt aangetroffen, is een aanval voor de huid. Het watergehalte van de opperhuid (de bovenste laag van onze huid) wordt verminderd. Hoe minder vocht er in de lucht om ons heen is, hoe droger onze huid wordt.

Wat is nu de beste manier om een ​​vochtarme huid te behandelen?
Gelukkig zijn er manieren om onze huid in de winter te behandelen en te beschermen om te voorkomen dat deze uitdroogt en uitdroogt. De top 6 do's en don'ts voor een vochtarme huid zijn:

 • Breng minstens twee keer per dag moisturizers aan
 • Voeg vocht toe aan de lucht met luchtbevochtigers
 • Bescherm de huid met zonnebrandcrème
 • Breng wel vochtmaskers aan op de huid
 • Vermijd warme douches
 • Gebruik zachte reinigingsmiddelen die de huid niet ontdoen van zijn natuurlijke oliën
   

Wat kan helpen bij een zeer droge huid?
Bij de behandeling van een uitgedroogde huid draait alles om het vasthouden van vocht. "De twee belangrijkste concepten die moeten worden geïmplementeerd, zijn het verminderen van de blootstelling aan water en het verhogen van de frequentie en kwaliteit van verzachtende middelen", zegt de door het bestuur van New York City gecertificeerde dermatoloog Dr. Nava Greenfield . Dit is mogelijk slecht nieuws voor degenen onder ons die graag genieten van lange, warme douches. Dr. Greenfield zegt: "Douche moet mogelijk worden verminderd om frequent contact met water te voorkomen. Ik raad aan om zeep alleen te gebruiken op delen van het lichaam die vervuild raken (hoofdhuid, geslachtsdelen, oksels, gezicht, handen) zodat je belangrijke natuurlijke hydraterende factoren niet van je huid wegspoelt."

Hoe houd ik mijn huid op natuurlijke wijze gehydrateerd?
Het gebruik van het juiste verzachtende product is essentieel om de huid op natuurlijke wijze gehydrateerd te houden ." Verzachtende producten moeten op olie of crème gebaseerd zijn, geen lotions". Lotions zijn over het algemeen vochtinbrengende crèmes die je moet pompen. Crèmes die je eruit moet scheppen, wat een gemakkelijke manier is om het verschil te zien. Een gezichtsolie kan eerst worden aangebracht en vervolgens worden aangebracht met een crème om de hydratatie echt te verzegelen. Probeer HydroPeptide Moisture Reset , een voedingsrijke gezichtsolie die 13 kostbare oliën bevat om vocht vast te houden door de natuurlijke lipidebarrière van uw huid op te bouwen.

Werken vochtherstellende maskers?

Doordat de huid tijdelijk afgesloten wordt zal er minder vocht verdampen en er meer vocht in je huid blijven. Dit resulteert in een zijdezachte huid. Een topper op dit gebied is bijvoorbeeld het Hydrolock sleep mask.

Waarom heb ik een vochtarme en droge huid?
Er kunnen veel factoren zijn die bijdragen aan een droge huid. “Misschien heb je een genetische aanleg voor een droge huid. Je kunt je huid te veel wassen of inzepen. Misschien heb je een verwarming in huis die geen vocht in de lucht afgeeft”.

Leeftijd kan ook de oorzaak zijn van een droge huid
Naarmate we ouder worden, wordt onze huid door verschillende factoren droger. Volgens de Harvard Medical School heeft meer dan 75% van de mensen ouder dan 64 een droge huid. "Vaak is het het cumulatieve effect van blootstelling aan de zon: beschadiging door de zon resulteert in een dunnere huid die geen vocht vasthoudt. De productie van natuurlijke oliën in de huid vertraagt ​​ook met de leeftijd; bij vrouwen kan dit deels een gevolg zijn van de postmenopauzale daling van hormonen die de olie- en zweetklieren stimuleren."

Wat zijn enkele goede huidverzorgingsmerken voor een vochtarme huid?
Een ouder wordende huid kan er ook slechter uitzien als de huid droog is. Een vochtarme huid kan fijne lijntjes en rimpels meer uitgesproken doen lijken. Bij HydroPeptide hebben we een vochtinbrengende crème gecreëerd die specifiek het verlies van hydratatie bij een ouder wordende huid aanpakt. HydroPeptide Power Luxe Moisturizer is speciaal samengesteld met een 4-d hydratatie, een algencomplex en sheaboter om vocht vast te houden en huidstructuur verbeteraars om de huid te liften en voller te maken.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn gezicht uitdroogt?

 • Was je gezicht niet te lang
 • Gebruik een reinigingsproduct dat hydrateert (probeer HydroPeptide Makeup Melt Botanical Cleansing Balm )
 • Verhoog de frequentie waarmee je vochtherstellende crème op uw huid aanbrengt
 • Gebruik zowel een gezichtsolie als een crème als je twee keer per dag moet hydrateren in plaats van twee keer per dag hetzelfde product te gebruiken

Wat is het verschil tussen een gehydrateerde en een vette huid?
Een gehydrateerde huid is een gezonde huid - dit is wanneer de juiste verhouding van oliën en vetten uw huidbarrière beschermt. Een vette huid betekent dat je zweetklieren te veel olie produceren. De overtollige olie kan puistjes veroorzaken.