Acne behandelingen

Het aanpakken van acne is de moeite waard omdat het niet alleen invloed heeft op je uiterlijk, maar ook op hoe je je van binnen voelt. Wij snappen dat het frustrerend is en je zelfvertrouwen kan beïnvloeden. Onze behandelingen zijn er niet alleen op gericht om puistjes te verminderen, maar ook om littekens te voorkomen en je huid te herstellen, zodat jij je weer zelfverzekerd kun voelen en van een gezonde huid kunt genieten. We staan klaar om je te helpen op weg naar een stralende huid zodat jij weer vol zelfvertrouwen de deur uit kan.

Welke soorten acne zijn er?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die verschillende soorten kan hebben. Zo heb je bijvoorbeeld acne vulgaris, waarbij er sprake is van ontstekingen en puistjes op het gezicht, de rug en de borst. Daarnaast is er ook nog acne conglobata, een ernstigere vorm van acne waarbij de ontstekingen dieper in de huid liggen en er vaak littekens ontstaan. Het is belangrijk om te weten welke vorm van acne je hebt, zodat de behandeling hierop afgestemd kan worden.

Symptomen van acne

De symptomen van acne zijn vaak goed zichtbaar en kunnen variëren van milde tot ernstige ontstekingen. Veelvoorkomende symptomen zijn onder andere puistjes, mee-eters, roodheid, ontstekingen, pijnlijke bultjes en mogelijk littekens. Deze symptomen kunnen zowel fysiek als emotioneel belastend zijn en kunnen het zelfvertrouwen van mensen met acne aantasten. Het is daarom belangrijk om tijdig een professionele acne behandeling te ondergaan, zodat de symptomen verminderd kunnen worden.

Oorzaken acne

De oorzaken van acne kunnen variëren. Vaak speelt een overmatige talgproductie een rol, waardoor de poriën verstopt raken en puistjes ontstaan. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen, zoals tijdens de puberteit of bij vrouwen tijdens de menstruatiecyclus, ook van invloed zijn op het ontstaan van acne. Verder kunnen bepaalde bacteriën, erfelijke aanleg en stress ook bijdragen aan het ontstaan van acne. Het is belangrijk om de oorzaak van de acne te achterhalen, zodat de behandeling gericht kan worden op het verminderen van deze oorzaken.

Acne herkennen

Er zijn veel verschillende soorten acne. De meest bekende is acne vulgaris. Dit is een hormoon gerelateerd huidprobleem. Acne is te herkennen aan:

  • Ontstekingen
  • Roodheid
  • Puskoppen
  • Mee-eeters

 

Wanneer je last hebt van acne kan het zijn dat je huid ook wat vettiger word. Maar ook een huid die droog en trekkerig voelt kan acne hebben. Beide hebben een andere aanpak nodig om de acne effectief te behandelen. Wanneer je voor het eerst behandeld word kijken we goed naar jouw huid en vervolgens kiezen we welke behandelingen we zullen inzetten voor het beste resultaat.

 

Acne herkennen

Tips van de huidspecialist:

- Niet krabben

Er bestaat dan een grotere kans op littekens en de bacterie kan verspreid worden.

- Pas je voeding aan

Wist je dat zuivel en suikers de acne kunnen verergeren...

Het is dus belangrijk om eens goed naar jouw voedingspatroon te gaan kijken.

- Suppleren

Het is verstandig om naast gezonde voeding supplementen in te gaan nemen. En de meest belangrijke daarvan is Omega 3. Omega 3 olie werkt ontstekingsremmend.

 

Behandelingen tegen acne

Wij bieden verschillende acne behandelingen aan om het huidprobleem zo snel mogelijk te verminderen. Waarschijnlijk heb je thuis al van alles geprobeerd en blijft het toch telkens terug komen. Dan is het verstandig om eens een specialistische behandeling te boeken bij onze huidspecialist. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we jou het beste kunnen helpen.

Boek een intake

Kom je voor het eerst bij ons? Boek dan altijd een intake. Hierin bekijken we jouw huidconditie en bespreken we voeding en gewoontes. Nadat we alles uitgebreid besproken hebben krijg je een behandelplan op maat. Uiteraard geven we productadvies en supplement advies zodat jij thuis direct effectief aan de slag kunt gaan. Tijdens de intake krijg je ook een introductie behandeling van 45 minuten. Zo kan de huidspecialist precies zien hoe jouw huid reageert en maken we voor en na foto's zodat we de verbetering goed bij kunnen houden.