Droge & gevoelige huid aanpakken

Een droge en gevoelige huid is erg vervelend omdat het ongemak veroorzaakt, zoals jeuk en een strak gevoel. Het kan leiden tot roodheid en schilfering, waardoor de huid er minder gezond uitziet. Bovendien maakt het de huid vatbaarder voor irritaties en kan het de keuze voor huidverzorgingsproducten beperken. Een droge en gevoelige huid is over het algemeen goed te behandelen. Echter is het van belang dat je thuis gaat smeren met de producten die worden aangeraden door de huidspecialist. Vaak is de huidbarrière niet in balans, dit zorgt voor ongemak. Het eerste wat we dan ook gaan herstellen is de huidbarrière zodat de huid minder vatbaar en gevoelig word. Voor thuisgebruik raden we vaak de CICA set aan om de huid eerst in balans te krijgen.

Tips bij een droge en gevoelige huid

droge en gevoelige huid behandelen
  • Reinig met lauwwarm water
  • Gebruik milde producten
  • Hydrateer de huid voldoende
  • Suppleer een Omega 3 olie, dit maakt de celwanden soepeler en zorgt voor een betere opname van de producten. Ook werkt het ontstekingsremmend.

 

Een greep uit onze effectieve behandelingen bij een droge en gevoelige huid

Keuze stress? Boek een intake en maak kennis met onze werkwijze

Wanneer je nog nooit een behandeling bij ons hebt ondergaan willen we graag eerst kennis met je maken. Dit doen we d.m.v. een intake. Tijdens de intake gaan we goed naar jouw huid kijken en behandelen we ook kort. Zo kunnen we goed zien hoe de huid reageert en welke behandelingen effectief zullen zijn. Ook krijg je een productadvies voor thuis zodat je zeker weet dat je producten gebruikt die 100% bij jouw huidtype passen.